- tre ekologiska bananer
- 15 dadlar
- 100 gram kokosolja
- 3 ekologiska ägg
- 2,5 dl dinkelmjöl eller fint rågmjöl
- 1,5 tsk bakpulver
- 4 tsk kanel
- 2 tsk kardemumma
- 3 morötter, grovt rivna
- 1 dl hackade hasselnötter (uteslut om du vill eller byt ut mot andra nötter i din smak)
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa bananerna tillsammans med urkärnade dadlar och kokosolja i en matberedare.
I en bunke vispa de tre äggen, häll sedan i bananblandningen.
I en annan bunke, blanda de torra ingredienserna och sikta sedan ner i äggsmeten. Rör runt så att allt är blandat. Häll sedan i de rivna morötterna och de hackade hasselnötterna. Rör runt så att allt är blandat och klumpfritt.
Häll smeten i en smord form (jag tog kokosolja och bröade med havregryn). Ställ in i mitten av ugnen och lått grädda i cirka 45-50 min. Prova med en sticka för att se om kakan är klar (stick stickan i mitten av kakan, om den är torr är kakan klar). Ta ut ur ugnen och låt svalna.
Jag serverade tillsammans med grekisk yoghurt som jag smaksatt med lite honung.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar